flower_of_life_and_phi

Живота, Вселената и всичко останало

Въпрос, който както мене сигурно и вие сте си задавали не един път. От философи до обикновени хора, от древността до сега, почти всеки си е задавал този въпрос. Въпросът е обширен и не може да се разгледа на кратко, затова блогът е структуриран с различни раздели, които да обхванат възможно най-много гледни точки.

Научно погледнато, това което до момента сме открили експериментално и разглеждайки предложените теории, е твърде неопределящо и отваря много повече въпроси, отколкото дава отговори. Двойнствената същност на атомите, които са едновременно частици и вълни; предложената M-Theory за съществуването на 11 измерения; entangled particles.

Погледнато от друг ъгъл, виждаме в Zeitgeist, че социалната и икономическата ни структура в момента е на ръба на срив. За щастие вече  се работи по решение на проблемите с енергията, храната, природата и други. В The Venus Project се предлагат много адекватни такива решения за бъдещето ни. Тъй като всички правим заедно бъдещето си, нека да помислим от сега за него.

Това обаче не дава отговор на въпроса ни. Филмът(The Human History Movie), който бях гледал, ме накара да потърся отговора в друга посока. Това ме насочи да погледна духовно на нещата и видях колко нови открития имаме, които не могат да се обяснят научно. Струва си човек да погледне с отворено съзнание и да прецени за себе си.

Thrive също прави впечатление с начина, по който са представени нещата. Разгледано е случващото се и от духовна гледна точка и от научна.
Секцията за медитация включва аудио и видео клипове, които да са в помощ към медитация, която може да ви помогне сами да достигнете до отговорите.
Блога ще се променя според нуждите. Всякаква нова информация по въпросът за ‘живота, Вселената и всичко останало’ е добре дошла за да бъде разгледана и обсъдена.

Кратко описание на страниците:

Zeitgeist - Изложение на основните проблеми, пред които сме изправени.

Thrive - Какво реално става? Наука, съзнание и активизъм.

The Venus Project - Ресурсно базирана система, която предлага решение на проблемите.

Духовност - Духовно развитие.

Наука – Научни открития, които помагат за осъзнаване на вселената.

Медитация - аудио и видео клипове помагащи за медитация.

2 thoughts on “Живота, Вселената и всичко останало”

  1. Трябва непрекъснато да се информираме и да споделяме знанията по между си, за да направим Промяната преди вече да е твърде късно !

  2. Да, затова всички, които имат информация по темата, трябва да пращат, за да я качваме на сайта. Трябва да мислим критично и да поставяме всичко, което виждаме и чуваме, под въпрос.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>