Промяна в съзнанието

В момента живеем в интересно време, защото можем да сме свидетели на смяна в съзнанието на човечеството. 21-ви Декември 2012 г отбеляза не края на света, а началото на един нов период. Предстои масово събуждане в съзнанието на хората.

Причината е следната:
Оста, около която се върти земята, постепенно сменя посоката, в която сочи. За земята един пълен кръг на оста се извършва за приблизително 26 000 години. В момента посоката, в която сочи оста, се насочва към центъра на галактиката, където има повече съзнание. Оста започва да навлиза в зодиакалния знак на Водолей и това време се свързва с необяснима хармония и разбирателство на планетата.

Резултатите можем да видим навсякъде:
Организирани протести, демонстрации, революции срещу диктатурите, лошо управление, обществени проблеми. Все повече и повече хора започват да виждат проблемите на човечеството и по-важното е че започват да действат по разрешаването им. Вече има не малко сформирани движения, които точно това се опитват да направят.

Най-трудното за да се постигне промяната е хората да отворят съзнанието си за новата информация, да оставят настрана досегашните си вярвания и критично да помислят и възприемат новата информация без да се съпротивляват. Трябва всеки да осъзнае, че масовата промяна става след промяна във всеки един, започва се винаги от себе си.

Няма добри и лоши хора. В на никой природата не е да е лош, няма записана такава част от ДНК-то на човек, която да те прави крадец или убиец. Крадец или убиец се става, средата в която израстваме култивира такива хора. Каква среда сме допуснали да се образува около нас. Всички заедно допринасяме за това, чрез обществени норми които налагаме. Какво смятаме за нормално и морално. На какво се радваме и забавляваме. Дойде момента, в който трябва да поставим всичко това под въпрос ако искаме да продължим напред в еволюцията си.

До момента това е вършело работа, справяли сме се, но до кога? Докато ни свърши петрола? Докато унищожим всяко кътче природа, което има останало? Докато замърсим всичката земя и вода, на която разчитаме? Докато не се избием всички във войни? Докато ГМО продуктите не ни превърнат в развалини?

Човек трябва да започне да си задава тези въпроси и след това да започне да си дава отговори. Човек да се замисли докато пали поредната цигара, хвърля поредния боклук на земята, пие поредното безалкохолно бъкано с последна дума на химикалите или докато подминава поредния човек в беда и да казва ‘Това не е мой проблем’ докато не се случи на него. Най-вече да спре да казва – ‘Аз нищо не мога да направя’ , защото какво е цялостната промяна – просто една съвкупност от личностни промени. Океана какво е, ако не съвкупност от много малки капки вода.

Чрез всеки жест на доброта и разум, променяме хода на съдбата и превръщаме бъдещето в нещо по-добро. Затова колкото и незначителна да ни се струва промяната в самите нас, тя е първата и единствена стъпка, която трябва да направим!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>